Tofu marynowane czy wędzone?



Tofu marynowane i wędzone Naura
powstaje według tradycyjnej receptury w procesie tzw. koagulacji esencji nasion soi. Dzięki specjalnie skomponowanych marynatach mają niepowtarzalny smak i charakter. Świetnie sprawdzają się jako zamiennik mięsa w daniach wegańskich i wegetariańskich.

Tofu marynowane i wędzone pokrojone w kostkę lub plastry można smażyć, grillować lub prosto z pudełka dodawać bezpośrednio do potrawy. Doskonale sprawdzą się jako składnik sałatek, zapiekanek, wegańskich burgerów, wrapów i zup. Na bazie marynowanego tofu wykonać można również tofucznicę – roślinną wersję jajecznicy. Tofu wędzone śmiało może zastąpić tradycyjny ser. Pokrojony w cienkie plastry nie odstępuje od smaku sera żółtego.

Zarówno tofu marynowane jak i wędzone charakteryzuje się wysoką zawartością białka, najważniejszego składnika budulcowego naszego organizmu, który przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Produkty zostały wzbogacone o wapń, który również wspiera stan kości i zębów.

Co ważne, soja, z której produkowane jest tofu Naury, nie jest modyfikowana genetycznie. Tofu marynowane i wędzone jest sterylizowane i pakowane próżniowo, dlatego nie musi być przechowywane w warunkach chłodniczych.

Tagi:
Data dodania: 13.07.2022