Produkty bez dodatku cukru w ofercie Merkury S.A.

Cukier krzepi? Nie sądzę!

Według niemieckiego biologa Ottto Heinricha Warburga, zdobywcy nagrody Nobla w dziedzinie medycyny spożycie glukozy wpływa na rozwój nowotworów złośliwych. W jaki sposób? Cukier i produkty zawierające go w swoim składzie, charakteryzują się wysokim indeksem glikemicznym. Co to oznacza? Po spożyciu produktów bogatych w cukier, stężenie glukozy we krwi szybko wzrasta. W wyniku tego dochodzi do nagłego uwolnienia insuliny, która pozwala glukozie wnikać do komórek organizmu. Podczas wydzielania się insuliny dochodzi również do uwalniania IGF – insulinopodobny czynnik wzrostu. IGF wpływa na stymulowanie wzrostu wszystkich komórek w organizmie – również komórek nowotworowych. Dodatkowo wpływa na wzrost procesów zapalnych. Ponadto cukier sprzyja rozwojowi otyłości, która również wpływa na rozwój chorób nowotworowych.

Aby ograniczyć cukier w codziennej diecie, nie rezygnując ze słodkiego smaku w swojej ofercie posiadamy produkty bez dodatku cukru (bogate w cukry naturalne oraz zamienniki cukru) oraz produkty bez cukru (które w swoim składzie nie zawierają żadnych zamienników cukru oraz cukru rafinowanego). Produkty bez cukru skierowane są do diabetyków oraz ludzi, którzy chcą poprzez odpowiednie żywienie wzmocnić kondycję swojego organizmu. W ofercie posiadamy produkty skierowane do rodziców, którzy chcieliby, aby ich pociechy ograniczyły spożycie cukru rafinowanego a tym samym wzmacniały naturalną odporność ich organizmu.


ZOBACZ PRODUKTY BEZ CUKRU>



Tagi: Produkty bez cukru, jak ograniczyć cukier w diecie
Data dodania: 2018-08-20