Poznaj nową generację czekolad. 17.11.2018r.
Przyjemność bez poczucia winy. Nawet 50% mniej kalorii. 

Czekolady RED Delight to pierwsze na świecie czekolady zawierające nawet 50% mniej kalorii. Tę niższą wartość kaloryczną udało się uzyskać przez nie dodawanie cukru i obniżenie zawartości tłuszczu. Do jej wyprodukowania używane są najlepsze ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej a zamiast cukru zastosowano naturalne substancje słodzące takie jak erytrytol i maltitol.

Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.

Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.
Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w owocach i warzywach . Wyróżnia się znaczie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.

Czekolady i praliny RED Delight zostały wyprodukowane przez firmę Chocolette Confectionary SIA, posiadającą jedną z najnowocześniejszych fabryk czekolady w Europie.


ZOBACZ CZEKOLADY RED >>





Tagi:
Data dodania: 2019-01-16