Incola. Wegańskie i bezglutenowe nowości w ofercie. 20.05.2020r.

W bezglutenowej ofercie Incola zawitały długo wyczekiwane przez konsumentów, wiosenne nowości. Produkty te są wolne od glutenu, a teraz oferta rozszerza się także o propozycje przyjazne dla wegan.

Według badań:

Stowarzyszenia Osób na diecie bezglutenowej 8 % osób unika glutenu

Agencji SW Research 18 % Polaków unika laktozy

Instytutu badań Homo Homini ok. 20 % Polaków unika mięsa, mleka i jaj.

Obserwuje się, że coraz więcej osób wprowadza radykalne zmiany nie tylko w sposobie odżywiania, ale i dotychczasowym trybie życia. Ekstremum następuje w przypadku współwystępowania nietolerancji na kilka alergenów, dlatego coraz bardziej poszukiwane są produkty przyjazne dla osób ze wszystkimi rodzajami alergii pokarmowych.

Nowe crunchy 4 ziarna z truskawkami, to granola która smakuje jak ta przyrządzana w domowym piekarniku. Idealnie sprawdza się jako składnik śniadania, dodatek do jogurtu, czy mleka lub szybka przekąska do pracy. Jej skład, to tylko 7 składników, z czego 4 to ziarna! Nie zawiera cukru i jest wolna od wszelkich alergenów.


Bezglutenowe spody do pizzy i bułki pita, to sposób na zdrowszy fast food także dla wegan. Do przyrządzenia pysznego i szybkiego obiadu lub kolacji, wystarczą ulubione dodatki i kilka minut w piekarniku. Produkty te powstały z myślą o osobach z różnego rodzaju alergiami pokarmowymi. Brak alergenów oznacza, że taki sam posiłek może zjeść razem cała rodzina.

Bezglutenowe chleby jasny i ciemny, to propozycje dla osób, które poszukują klasycznego pieczywa na co dzień, bez glutenu i laktozy. Opakowanie o gramaturze 200 g, to idealna porcja, dzięki której każdego dnia można sięgnąć po świeże pieczywo. Oprócz tego chleby te są źródłem błonnika pokarmowego i mają niską zawartość cukrów.


ZOBACZ OFERTĘ PRODUKTÓW INCOLA >
Tagi:
Data dodania: 13.05.2020