Incola. Mąka dla osób przestrzegających diety bezglutenowej.
JEDEN MIX MĄK – WIELE ZASTOSOWAŃ.

Osoby przestrzegające diety bezglutenowej wiedzą najlepiej, jak trudne jest przygotowanie pierogów, naleśników czy makaronu, bez dodatku mąki pszennej. Gluten zawarty m.in. w mące pszennej sprawia, że ciasto ma elastyczną i wilgotną strukturę.

W naszej ofercie można znaleźć bezglutenowe mąki Incola: jaglaną, ryżową i gryczaną, które są niezbędną podstawą w każdej bezglutenowej kuchni. Używanie mąk jednorodnych i ich samodzielne łączenie w odpowiednich proporcjach, wymaga nieco praktyki lub opierania się na sprawdzonych przepisach. Nowy mix uniwersalny Incola jest bardzo szybkim i prostym rozwiązaniem zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w bezglutenowej kuchni, jak i dla tych doświadczonych, które poszukują różnorodności. Z mixu, z łatwością można przyrządzić elastyczne ciasto pierogowe, pyszne wypieki, makarony, idealnie cienkie naleśniki czy kluski.

Producent udostępnia, aż 14 sprawdzonych przepisów bezglutenowych. Przepisy można znaleźć na bezpośrednio na opakowaniu mixu.

Dużą zaletą mixu uniwersalnego jest jego wszechstronność, dzięki czemu do przygotowania rożnorodnych potraw, nie potrzeba już kilku rodzajów mąk i mixów, gdzie każdy ma odmienne zastosowanie. Co więcej, jest przyjazny również dla wegan, a także wolny od wszelkich alergenów.


ZOBACZ OFERTĘ PRODUKTÓW INCOLA >  

Tagi:
Data dodania: 31.03.2021