BIO Pomidory od Naury
Ekologiczna passata pomidorowa Naura to aromatyczny sos składający się w 100% z pomidorów, zamknięty w wygodnej, szklanej butelce. Passata wywodzi się z Włoch, gdzie stanowi bazę wielu sosów. Pierwszy przepis na ten tradycyjny produkt narodził się w kuchni neapolitańskiej, w drugiej połowie XVIII wieku. Passatę Naury charakteryzuje głęboki i wyrazisty smak oryginalnych pomidorów, pochodzących właśnie ze słonecznej Italii.

Gotowy sos pozbawiony skórek oraz nasion, dzięki gęstej konsystencji jest niezwykle wydajny. Pomidorowa passata znacznie ułatwia przygotowywanie posiłków. Doskonale nadaje się do dań kuchni polskiej, śródziemnomorskiej i wielu innych potraw, pochodzących z całego świata. Doskonale sprawdza się jako baza sosów do makaronów, pizzy czy jako dodatek do dań mięsnych i zup, w tym tradycyjnej zupy pomidorowej.

Ekologiczne pomidory krojone bez skórki jak również pomidory Pelati to doskonały produkt do wykorzystania w wielu daniach kuchni śródziemnomorskiej. Wysokiej jakości, dojrzałe pomidory zamknięte zostały w wygodnej i łatwej w otwieraniu puszce. Zostały drobno pokrojone i nie zawierają skórek, a dzięki specjalnemu procesowi produkcji zachowują naturalny kolor i doskonały smak.

Świetnie sprawdzają się do sosów, gulaszów i zup – jako wygodna alternatywa dla świeżych pomidorów zarówno w sezonie, jaki i poza nim. Zastosowanie krojonych pomidorów z puszki pozwala zaoszczędzić czas podczas przygotowywania posiłków. Można je zapiekać, dusić, gotować, a także spożywać bezpośrednio na zimno – w postaci salsy lub dodatku do bruschetty.  Pelati doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Całe pomidorki, pozbawione skórki to znakomity dodatek do dań kuchni włoskiej, takich jak pizza czy pasta. Po zmiksowaniu stanowią najlepszą bazę kremowych zup i gładkich sosów. Mogą być również spożywane samodzielnie w formie przekąski, gdyż posiadają wyjątkowe walory smakowe.
Tagi:
Data dodania: 17.05.2022